Het belang van uniek webdesign

Home - Het belang van uniek webdesign

In deze blog vertellen wij jou, waarom een uniek webdesign cruciaal is voor een succesvolle online presentatie.
Het belang van uniek webdesign

In deze blog

1. Introductie

In deze blog nemen wij jou mee in het belang van een uniek webdesign. In de huidige markt van webdesign zijn er veel verschillende aanbieders, die elk hun eigen werkwijze hebben om tot een een webdesign te komen. Ook wij hebben hier hebben bepaalde stappen voor. In deze blog nemen wij jou mee!

2. Wanneer is jouw webdesign uniek?

Jouw webdesign is uniek, wanneer het aansluit op jouw organisatie. Van jouw organisatie is er namelijk maar één. Het is belangrijk dat het webdesign aansluit op jouw huisstijl. Jouw huisstijl is de manier waarop jij je organisatie naar buiten wil presenteren. Dit wordt ook wel de visuele identiteit genoemd. Rubrix Creations kan jouw huisstijl volledig ontwerpen, upgraden en gebruiken als basis voor jouw webdesign. Zo zorgen we er samen voor dat jouw visuele identiteit optimaal naar voren komt in jouw online presentatie.

3. Scratch Vs. Template

Wanneer jouw website gebouwd gaat worden, kan dit op verschillende manieren worden gedaan: het volledige webdesign bouwen vanaf scratch (niets) of gebruik maken van een template. Beiden opties hebben voor- en nadelen.

3.1 Template

Voordelen

  • Een lage prijs. Omdat de basis voor de website al staat, hoeft er minder worden gedaan om een goed-ogende website neer te zitten. Dit resulteert over het algemeen in een lage prijs.
  • Korte tijd tot livegang. Zoals hierboven is vermeld, hoeven er minder werkzaamheden worden uitgevoerd. Dit resulteert in een kortere tijd tot livegang.

Nadelen

  • Veiligheidsrisico’s. Templates worden vaak eenmalig gebouwd en zijn voor meerdere projecten inzetbaar. Dit resulteert in een niet geoptimaliseerde code, die kwetsbaar kan zijn voor aanvallen van buitenaf.
  • Weinig aanpassingmogelijkheden. Binnen een template is het moeilijker om aanpassingen en veranderingen door te voeren. Het template is namelijk gebouwd door iemand anders. Hierdoor is het een stuk moeilijk om in de code van de website functies toe te voegen. Je bent namelijk niet op de hoogte hoe het template exact in elkaar zit.
  • Lange tijd bij aanpassingen. Zoals hierboven is vermeld, is het moeilijker om dingen aan te passen, dit zal resulteren in een langere wachttijd bij aanpassingen.

3.2 Scratch

Voordelen

  • Alles is mogelijk. Vanaf scratch kan alles gebouwd worden. Jouw unieke design kan tot in de details volledig worden gerealiseerd. Dit zorgt voor creatieve vrijheid waarin alles mogelijk is. Op deze manier kan voor elke organisatie, een unieke website worden gebouwd.
  • Snelheid en veiligheid. De code van de website kan volledig worden geoptimaliseerd naar het doel van jouw website. Hierdoor kan een website razendsnel worden gemaakt. Ook kan website makkelijker worden beveiligd tegen mogelijke aanvallen.
  • Eenvoudige en snelle aanpassingsmogelijkheden. Omdat de developer de website kent vanaf scratch, kunnen er makkelijk aanpassingen worden gedaan. De developer weet namelijk precies, waar wat moet worden ingevoegd. Dit zorgt er ook voor dat kleine aanpassingen snel kunnen plaatsvinden.

Nadelen

  • Hogere prijs. Een website die van scratch wordt gebouwd, wordt ontwikkeld door verschillende specialisten. Er moet een designer, developer en online marketeer aan te pas komen, om tot het optimale resultaat te komen. Vaak worden developers freelance ingehuurd, wat ervoor zorgt dat de prijs vaak hoog uitvalt. Binnen Rubrix Creations hebben wij alle specialisten in huis. Het is dus niet nodig om onderdelen duur uit te besteden.
  • Langere tijd tot livegang. Omdat het proces over meerdere schijven moet gaan, kost het ontwerpen en bouwen van een uniek design heel wat tijd. Het gaat namelijk over het uithangbord van jouw organisatie, een zeer belangrijk proces, waarbij elke detail belangrijk is. Binnen Rubrix Creations zorgen wij ervoor dat, door middel van korte lijnen met de klant en het team, wij zo snel mogelijk resultaat kunnen boeken.

4. Hoe wij jouw unieke webdesign bouwen

Rubrix Creations bouwt jouw website altijd volledig vanaf scratch. Wij vinden het namelijk belangrijk om precies te weten hoe de website technisch in elkaar zit en willen de vrijheid hebben om te kunnen bouwen en aanpassen wat we zelf willen. Dit is voor ons de optimale manier om jouw organisatie online optimaal tot uiting te laten komen. Vanzelfsprekend kost het bouwen vanaf scratch wel meer tijd en is er meer specialistische kennis vereist.

Interesse in een uniek webdesign voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact op met ons.

Wij gebruiken cookies om onze site en onze service te optimaliseren. Bekijk cookiestatement.

5

Marketing tips
voor lokale ondernemers

Gratis 7 tips ontvangen, waarmee jij je business in beeld brengt bij potentiële klanten? Laat je gegevens achter en ontvang onze pdf direct in je mailbox.